Hoofdhuid aandoeningen

<

 

Er zijn verschillende hoofdhuid aandoeningen die er vaak voor zorgen dat de haren ook worden beschadigd, want als de ondergrond niet gezond is kan een haar ook niet goed groeien, stevig zijn en glanzen. Een paar bekende hoofdhuid problemen zijn:

Eczeem, dit is een veel voorkomende huidziekte en ontstaat vaak door een combinatie van aanleg en een allergie. Bij eczeem is er sprake van ontsteking van de huid, de verschijnselen van een ontsteking zijn roodheid,zwelling en warm aanvoelen van de huid. Daarnaast zijn er andere typische kenmerken van eczeem waaronder vochtblaasjes, vochtafscheiding, schilfers en kloofjes.
Dan is er ook nog seborroisch eczeem, dit wordt veroorzaakt door een gist. Bij kinderen wordt het berg genoemd, maar er is ook een vorm bij volwassenen. Deze eczeem wordt erger door stress en lage temperatuur en droge lucht. Een milde variant op seborroisch eczeem wordt ook wel roos genoemd.

Psoriasis is een chronische huidziekte. Circa 1 op de 50 mensen heeft deze huidziekte. De normale celdeling van de huid is 4 weken, maar bij psoriasis is dit 4 dagen. De kenmerken van psoriasis zijn witte schilfers, verdikking van de huid en roodheid.

Infecties
Hier zijn ook verschillende soorten van, de ringworm is een bekende, dit is een schimmelinfectie, deze wordt meestal overgedragen door een huisdier. Deze moet tijdig worden behandeld want de aandoening kan kale plekken geven.